VOORLICHTING
In de loop der jaren merkten wij dat de positieve toon van ons akkervogelverhaal (succesvol samenwerken met boeren, vrijwilligers en drogerijen) zeer goed is aangeslagen. Vanaf het eerst moment dat het beschermingswerk begon te draaien is er vanuit de media volop aandacht geweest voor ons beschermingswerk.

Het geven van lezingen en het houden van excursies heeft ook bijgedragen aan de bekendheid van de werkgroep.

Met in eigen beheer gemaakt promotiemateriaal en door mee te werken aan publicaties over akkervogels, heeft de werkgroep veel aan haar eigen naamsbekendheid gedaan en onze akkervogels definitief op de kaart gezet.

Vele eigen publicaties van de WGK en WGK-persberichten zijn er vanaf 1990 verschenen.
Een verzameling van artikelen in landelijke en internationale media over het werk van de WGK zijn te bekijken in de knipselmap, maar ook te beluisteren en te zien in de verzamelde multimedia.

Aan diverse (wetenschappelijke) congressen in binnen- en buitenland zijn door medewerkers en universitaire studenten van de WGK bijdragen geleverd. Uiteraard kan hierbij een uitgebreide literatuurlijst niet ontbreken.
Voorlichting tijdens ringen en wegen van juveniele blauwe kiekendieven in Nieuw Scheemda - zomer 2010 © Hans Hut   (klik voor vergroting)
Voorlichting tijdens ringen en wegen van juveniele blauwe kiekendieven
in Nieuw Scheemda - zomer 2010 © Hans Hut