Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels GKA is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk.

ACTUEEL

Blauwe kiekendief en velduil: een update & hoe nu verder? Online seminar

23-feb-2021 Save the date: een online seminar op 11 maart voor iedereen die in de praktijk van beleid, beheer, onderzoek of (agrarische) natuurbescherming te maken heeft met blauwe kiekendief en velduil. Het goede nieuws is: we hebben nog enkele broedende blauwe kiekendieven en velduilen in Nederland. Het minder goede nieuws: beide populaties zijn erg klein en kwetsbaar.

Bericht uit het verleden van een gezenderde blauwe kiekendief

04-feb-2021 In 2012 werd een paartje adulte blauwe kiekendieven gezenderd in de Groningse akkers bij Scheemda, vrouw ‘Simone’ en man ‘Focko’ brachten dat jaar twee jongen groot. Bijzonder is dat we dankzij de Belgische fotograaf Raymond de Smet die zijn fotoarchief aan het doorspitten was, nu nog een nieuwe historische terugmelding van Focko hebben gekregen uit 2013.

AGENDA


De perfecte reden om naar buiten te gaan en naast de eerste zingende veldleeuweriken wellicht de laatste ruigpootbuizerd(s) te zien voor vertrek, of te wel de 19e simultaantelling van roofvogels en muizeneters komt er aan in het weekend (27/28 februari). Doe je ook mee? https://t.co/CziHftqrpc grauwekiek photo

GRAUWE KIEKENDIEF - KENNISCENTRUM AKKERVOGELS

Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis voor een jaarronde bescherming. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.