DOE MEE
Wat zijn nu de mogelijkheden voor een vrijwilliger om te participeren?

Vele: helpen met posten, om paartjes en nesten te lokaliseren en te merken. Nodig zijn: goede ogen, geduld, een thermoskan koffie, geduld, vogelliefde, en geduld. Er is nooit garantie op resultaat, maar altijd de hoop op baltsgedrag, een prooioverdracht, een nestinval, een gele kwikstaart, roepende kwartels. Met enig geluk kan er meegewerkt worden aan het omheinen van een nest, met zenderen van een vogel, of een ringsessie worden bijgewoond. Er is de mogelijkheid om mee te doen aan braakbalpluisdagen ten behoeve van het prooinderzoek.

In de winter zijn de grauwe kieken naar Afrika, maar dan zijn er teldagen van andere winterakkervogels. Tijd om anderen te ontmoeten en bij te praten.

Foto van de "Wintertelling" met de WGK-vrijwilligers op 18 december 2010 - © Hans Hut   (klik voor vergroting)Foto van de "Wintertelling" met de WGK-vrijwilligers op 18 december 2010.
Wintertelling van akkervogels op wintergraanveldjes door WGK-vrijwilligers - 18 december 2010  © Hans Hut   (klik voor vergroting)
Wintertelling van akkervogels op wintergraanveldjes door
WGK-vrijwilligers - 18 december 2010 © Hans Hut