Foto: Rein Hofman

ACTUEEL

Jonge blauwe kiekendieven gezenderd en online te volgen

10-sep-2021 Anno 2021 broeden er minder blauwe kiekendieven dan zeearenden in Nederland. Alleen op Texel, Terschelling en in de Groningse akkers komen nog paren voor. Afname van de broedpopulatie wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat teveel jonge vogels hun eerste winter niet overleven.

Wulpenkuikens bij BinnensteBuiten

03-sep-2021 Afgelopen broedseizoen liet collega Henk Jan Ottens voor het programma BinnensteBuiten Camilla Dreef kennismaken met de Drentse wulpen en dat nog wel bij een net uitkomend nest. Donderdag 9 september kan iedereen om 18.45u in het programma meegenieten met het onderzoek naar de wulp.

AGENDA


https://t.co/TW8l6rTG9L https://t.co/6MrpYZ9TTL
grauwekiek photo
Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels @grauwekiek
Naast Flevolandse bruine kiekendief vrouw 70, hebben nu drie anderen het wintergebied ten zuiden van de Sahara bereikt. Ook Joschi die twijfels leek te hebben in Frankrijk besloot alsnog naar Afrika te migreren, en is inmiddels in Marokko.

https://t.co/bAUBPcUmof https://t.co/D9B59B5ppD

GRAUWE KIEKENDIEF - KENNISCENTRUM AKKERVOGELS

Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis voor een jaarronde bescherming. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.