Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk.

Foto: Rein Hofman

ACTUEEL

Bekende kieviten in de Zegenpolder

06-mei-2021 In de Zegenpolder in Zuid-Holland broeden ruim 20 paar kieviten, meerdere van hen zijn bekende kieviten die in 2020 als jong in hetzelfde gebied zijn geringd door collega Cornelis Fokker. Dit jaar zijn er zeker 10 geringde individuen alweer opgedoken. Dit is een verrassend hoog aantal, want vorig jaar zijn er in totaal 25 jongen gekleurringd.

Eerste wulpenkuiken van 2021 gezenderd

04-mei-2021 Op 3 april werd een vroeg wulpennest gevonden door Jan Hoekstra. Het legsel was toen net compleet met vier eieren. Afgelopen weekend zijn de kuikens in dit nest uit het ei gekropen en is het eerste jong uitgerust met een radiozender om zo voor het derde jaar op rij onderzoek te doen naar habitatgebruik en overleving.

AGENDA


Zweedse grauwe kiekendief Gösta heeft zijn broedgebied in Öland bereikt! Ook Menno is goed op weg, terwijl de eveneens Duitse Henning inmiddels in Polen is. Of hij daar net als Anton in 2020 een broedpoging waagt, blijft voor nu nog een verrassing.

https://t.co/2uLtv494US https://t.co/dOvMiPsDhG
grauwekiek photo

GRAUWE KIEKENDIEF - KENNISCENTRUM AKKERVOGELS

Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels (GKA) is een kennisorganisatie op het gebied van de bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied met een nationaal en internationaal netwerk. Kennis over de ecologie van de soort vormt de basis voor een jaarronde bescherming. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.