logo Werkgroep Grauwe Kiekendief, © 2009 Misty Smit - Klik voor de beginpagina 'home'
MELDEN RINGEN EN VLEUGELMERKEN
Het melden van Grauwe en Blauwe Kiekendieven met (kleur)ringen en vleugelmerken is voor de Werkgroep Grauwe Kiekendief van groot belang. Het geeft ons informatie over de verspreiding van de vogels uit Nederland, Denemarken en Duitsland.

(Kleur)ring
Afgelezen ringen en of kleurringen bij Grauwe en Blauwe Kiekendieven kunnen rechstreeks bij ons gemeld worden via de mail. Vijf gegevens zijn van belang, te weten: kleur van de ring, de code bestaande uit twee tekens van cijfers, letters of een combinatie daarvan (af te lezen van onder naar boven), de conditie van de vogel (levend/gewond/dood), het gedrag van de vogel (bijvoorbeeld jagend of rustend) en datum en plaats van je waarneming.

Vleugelmerken (wingtags)
Het melden van Grauwe Kiekendieven met vleugelmerken kan via een invoerscherm op onze website. Klik hier voor meer informatie over vleugelmerken.

Ga direct naar het wingtag–invoerscherm

NIET–VOLLEDIGE WAARNEMINGEN ZIJN OOK WELKOM!

Een vrouwtje Grauwe Kiekendief  met gele kleurring ZS. In 2007 uit het ei gekropen aan de Kluutweg in Flevoland. In 2010 waargenomen bij Nieuw Scheemda als broedvogel. Nieuw Scheemda, 6 juli 2010. © Jan Altena.(klik voor vergroting)
Een vrouwtje Grauwe Kiekendief met gele kleurring ZS. In 2007 uit het ei gekropen aan de Kluutweg in Flevoland. In 2010 waargenomen bij Nieuw Scheemda als broedvogel. Nieuw Scheemda, 6 juli 2010. © Jan Altena.